Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Terapi

Vikten av att kunna HLR

hlr_333658778

Hjärt och lungräddning är en av de viktigaste sakerna man kan lära sig då man potentiellt kan rädda en annan människas liv med den kunskapen. Förutom att det är väldigt bra att kunna så finns det också flera yrken som kräver att man måste kunna just hjärt och lungräddning så det finns inte många anledningar till att inte lära sig det.

Vad är HLR?

Hjärt och lungräddning är en första-hjälpen behandling som används om en person är medvetslös och andas oregelbundet eller inte alls. Hjärt och lungräddning återställer sällan personens andning men kan ofta köpa tillräckligt med tid för att ambulansen ska kunna hinna dit i tid för att rädda den medvetslösa personen.

Problemet med hjärtstopp är att det ofta tar för långtid för ambulans att anlända till olycksplatsen. När man får hjärtstopp eller slutar att andas så minskar chansen för överlevnad varje sekund som går så är det därför bra om det finns civila på plats med kunskap om hjärt och lungräddning.

Behöver man utbildning?

Man behöver inte vara utbildad inom sjukvård eller liknande för att få lära sig hjärt och lungräddning utan sjukvården uppmanar faktiskt fler personer att lära sig detta då det kan leda till ökad chans att rädda fler människor.

Hjärtstartare

Man kan även använda en så kallad hjärtstartare för att hjälpa människor med hjärtstopp. Hjärtstartare är en maskin som kan känna av om ett hjärta har slutat att slagit och kan de skicka en elchock in i hjärtat får att få det att starta igen. Hjärtstartare kan vara till stor hjälp på olycksplatser och finns på de flesta offentliga platser såsom gym, tågstationer och köpcentrum.