Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Tips

Vårt hem är vår borg

För att vi ska må bra så gäller det också att vi ska känna oss trygga. Många gånger så är det så att vi känner oss tryggast i det egna hemmet. Det är vi själva som skapar den trygghet vi vill ha runt om oss i hemmet och många gånger så kan man lösa vissa saker ganska enkelt.

Utrusta hemmet med saker som gör det än säkrare att vistas där. Att köpa hem brandsläckare, brandfiltar och annan utrustning som kan rädda liv gör att vi känner oss säkrare i hemmen. Brandvarnare är väl självklarhet idag och det gäller att se att dessa fungerar som de ska. Sätt ett larm i mobilens kalender att varje år kontrollera dessa brandvarnare. Köp riktigt bra batterier till dessa och snåla inte med några billiga från snabbköpet.

Skriv ner en plan på hur ni bäst ska säkra huset för olika händelser. Vad ligger högst på listan att införskaffa och vad kan vänta ett tag? Brand är naturligtvis något vi vill skydda oss mot i första hand men det kan även vara annat larm som skyddar vårt hus och våra hem. Inbrottslarm är nödvändigt i vissa områden och kan skydda oss från objudna gäster. Det kan även vara en praktisk detalj med dagens teknik att kolla att alla fönster är stängda och alla ytterdörrar låsta när man inte är hemma.