Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Tips

Vara väl förberedd hemma

Det kan vara svårt att skydda sig från allt men det gäller att vara väl förberedd hemma om olyckan skulle vara framme. Det kanske inte räcker med att bara montera upp brandvarnare även om dessa är jättebra att ha i ett hem.

Se till att träna på saker om något sker i hemmet. Det kan vara just brand eller något annat som skulle kunna ske hemmavid. Det kan vara viktigt att se tills så att man har bra och viktiga saker i hemmet så som brandsläckare, brandfilt men också första hjälpen. Se till att alla i familjen vet hur man ska använda sig av både första hjälpen och en brandfilt.

Om olyckan skulle vara framme så ring alltid 112 och meddela vad som hänt. Se sedan till så att att är i säkerhet och om någon är skadad får den hjälp som behövs till ambulans eller annan räddningspersonal är på plats. Om man har gått kurs i HLR och första hjälpen så vet man hur man ska göra och vad man ska göra. Ju fler i familjen som lär sig hantera dessa händelser desto bättre.

Man kan inte vara beredd på allt men många gånger så kan det finnas en anledning att lära sig saker som HLR. Detta kan man få användning för i andra sammanhang. Denna kunskap är aldrig tung att bära så se till att få den utbildningen.