Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Tips

Vägar till snabb, förbättrad hälsa

Vi söker alla efter mirakelkurer för att ”laga” det som är trasigt och för att få bättre hälsa. Men istället läser vi om och om igen hur hårt vi måste arbeta för att nå våra mål. Dock glömmer artiklarna och forskningen att nämna några saker du kan göra för att förbättra hälsan som går fort men så klart kräver arbete. Ingenting kommer gratis, det har tidningarna åtminstone rätt om.

Sluta röka

Den absolut viktigaste saken du kan göra för din hälsa är att sluta röka. Efter bara några dagar har du fått tillbaka luktsinnet, förbättrat lungkapaciteten och tagit ett stort steg mot bättre hälsa och längre liv.

Vill du göra det lite enklare för dig själv kan du byta ut cigaretterna mot något som kallas e-cigaretter. Dessa kan du köpa med eller utan nikotin och få i en mängd olika smaker. Istället för den tråkiga röksmaken kan du känna smaker som aprikos, karamell eller äpple. Utbudet är stort och med en e-cigarett kan du sluta med cigaretter på en gång och trappa ned på nikotinmängden för att slippa stora abstinensbesvär.

Mera grönt

Börja lägga om kosten i mindre steg. Stora förändringar är svåra och vanans makt tar lätt över och gör att vi glömmer de nya planerna och återgår till gamla mönster. Istället ska du börja med små förändringar som är lättare att följa. Det kan vara att lägga flera grönsaker på tallriken om du vet med dig att du äter för lite sallad. Eller så kan du börja dricka ett glas vatten innan varje måltid för att inte överäta lika mycket. Tänk att detta är den enda regeln du behöver hålla så kommer det inte känns så övermäktigt.