Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Träning

Träning är bra för kropp och själ

Att träning är bra för kropp är vida känt, även att själen mår bra av fysisk aktivitet är något som kan bevisas. De som tränar regelbundet kan verkligen bevisa att de mår bättre efter de har tränat. Det är inte fråga om att man ska bli någon elitidrottare utan att röra på sig efter den förmågan som man har.

Det är viktigt att man har rätt utrustning och träningskläder när man tränar och för det man tränar. Här hittar ni utbudet av Adidas produkter på Sportamore. Det blir som en påminnelse för kroppen då man tar på sig sina träningsplagg att det ska bli träning. Visst kan du gå promenader i dina vanliga kläder men det är alltid skönt att använda sig av funktionsplagg. Man kan gärna bli svettig, det är ett bevis på att man rört sig ordentligt.

Försök hitta den träningsform som passar dig bäst. Det kan vara att börja med kortare promenader. Allt eftersom ni rör på er så kommer ni känna en viss tillfredsställelse. Visst det är alltid trögt till en början. Men ge inte upp, utan kämpa på då vi vet att det kommer att gå lättare allt eftersom ni får upp er kondition. Försök att få in rutiner med er träning. Gå samma promenad varje dag i ett par veckor. När ni känner att ni börjar orka med mer så utöka längden på promenaderna, gärna med lite uppförsbackar eller trappor.

Vi hoppas verkligen att ni hittar det ni gillar att göra och att ni rör på er. Tänk på att räkna in vardagsmotionen också. Städning hemma, bära matkassar, gå i trappor hemma och på jobbet och mycket annat som faktiskt gör sitt till för att bättra på er kondition.