Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Träning

Tips för att hålla dig frisk

En frisk kropp ger dig längre liv och mer nöje under alla dina år. Vi har samlat några smarta knep för att du ska klara dig genom livet med så få krämpor som möjligt.

  • Rörelse trots funktionsnedsättningar – om du har eller får en funktionsnedsättning är det viktigt att du hittar sätt att fortsätta ha ett rörligt och aktivt liv. Även om vardagen får sina begränsningar finns det alltid sätt för dig att hålla dig i form.
  • Mindre lyx – och med det menar vi inte mindre resor eller gott leverne. Det handlar mer om att skära ned på vardagslyxen som ofta innebär onödigt mycket socker, salt och fett.
  • Stå på jobbet – sitta inte bort din hälsa. Försök att stå en timme på förmiddagen och en på eftermiddagen. Om du har ett aktivt jobb ska du istället fokusera på att belasta kroppen korrekt så du inte får belastnings- eller förslitningsskador.
  • Varierad kost – ät mycket grönt men se också till att äta lite mejeriprodukter och kött. En varierad kost är nyckeln till god hälsa och minskar risk för en mängd sjukdomar vara den viktigaste att undvika är hjärt- och kärlsjukdomarna.
  • Positivitet – personer som är positiva och har en glad inställning till livet lever längre och de brukar också ha ett gladare liv.