Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Terapi

Ta kontroll över livet – sluta röka

Ibland krävs det att vi har någonting att kontrollera. Det behöver inte vara stora saker, men det kan kännas som vi tappar kontrollen över våra egna liv. Då är det bra att fokusera på ett mål i livet. Såsom att sluta röka.

Vi alla vet att rökning är dåligt för hälsan och utseendet, det är ingenting vi behöver gå igenom. Istället hoppar vi direkt in i vägarna du kan ta för att bli rökfri.

E-cigaretter

eSmokes har elektroniska cigaretter och vapingtillbehör för dig som vill hålla fast vid nikotinet ett tag till men slippa tjäran och cancerämnena. Du kan helt plötsligt röka något som smakar mynta, sommar eller vattenmelon. Så klart finns det vanlig tobakssmak också för att försöka lura hjärnan att du röker samma sak som vanligt. Detta är ett skonsamt sätt att trappa ned från riktiga cigaretter till elektroniska. När du känner dig redo kan du ta bort nikotinet från e-juicen och röka för smaken och vanans skull.

Sluta utan hjälpmedel

Den tuffa vägen är att sluta utan några hjälpmedel, från en dag till en annan. Det är det mest effektiva sättet att få ut nikotinet ur kroppen. Det tar bara 48 timmar innan allt nikotin har lämnar kroppen, det är oftast runt den tredje dagen som svåra abstinensbesvär uppkommer. Andra har låg abstinens men vanan är så stark att det är svårt att tänka på annat. När man är ledsen, glad, direkt på morgonen, efter middagen är det vanligt att tända en cigarett och hjärnan regerar snabbt när rutin har brutits. Det bästa är att ersätta vanan med något annat. Det kan vara något så litet som att dricka ett glas vatten, eller något som håller fingrarna sysselsatta.