Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Tips

Håll dig fri från förkylningen

Att vara förkyld är något som vi alla råkar ut för årligen. Det är inte bara tråkigt utan som det ser ut just nu i världen hindrar det dessutom dig från att göra vardagliga saker. Det finns som tur är några saker som du kan göra för att hålla dig så frisk som möjligt och slippa förkylningar.

Kosttillskott

Det finns några vitaminer som är viktiga att få i sig för att du ska hålla dig så frisk som möjligt. Vitamin C och D är de viktigaste för att ditt immunförsvar ska fungera normalt. Här uppe i norr kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med D-vitamin och det är därför bra att ta ett kosttillskott istället. Det finns mängder med olika vitamintillskott och det är enkelt att handla detta på nätet, så slipper du gå ut i butikerna.

Hygien

Det vanligaste tipset för att hålla dig så frisk som möjligt är att vara noga med hygienen. Oftast blir vi människor smittade av förkylningsvirus genom händerna och det är därför viktigt med rätt hygien. Tvätta alltid händerna efter du har varit ute eller på toaletten och undvik att peta runt ögonen och munnen för att vara säker på att du inte blir smittad.