Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Terapi, Tips

Fin hy är viktigt för välbefinnandet

Många av oss minns med fasa tonårens acneutslag och hur det påverkade våran självkänsla. Men faktum är att många lider av dålig hy även i vuxen ålder, vilket också blir inverkar på hur väl vi trivs med oss själva. Allt för många accepterar sin lott när det kommer till sin hy, fet hy, rynkor och förstorade porer är exempel på problem som många bara accepterar. Numera finns det däremot mycket som du kan göra för att förbättra din hy och fler och fler hittar ett intresse för hudvård.

Rengöring och återfuktning är de två grundläggande stegen i en hudrutin, det är egentligen inte konstigare eller svårare än att borsta tänderna. Att rengöra sin hy morgon och kväll och återfukta den går fort och är enkelt. Utmaningen är istället att hitta produkterna som passa dig. Numera finns det många experter på området som kan hjälpa dig med produkter som passar din plånbok. Tänk på att köpa rengöring som är avsedd för ansiktet och att köpa både en dag och en nattkräm. Dagkrämen är tunnare och nattkrämen är fetare. Ett verktyg som blivit populärt under de senaste åren är olika skinrollers. Det är precis som det låter en liten roller för ansiktet och det finns olika rollers för olika behov.

Att rolla sitt ansikte en till två gånger om dagen kan hjälpa dig att förebygga rynkor, snabba på hudens förnyelseprocess eller reducera svullnader och utslag. För att ytterligare förbättra resultaten så kan du kombinera genom att först applicera ett eller flera serum på huden och sedan arbeta in dessa med din roller. Vilket serum du bör använda beror på vilka hudproblem som du har. Många skinroller-användare vittnar om snabba synbara resultat så länge man inte slarvar. Testa du med!