Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa, Träning

Bra träning i hemmet

Du behöver inte gå till gymmet varje dag eller hitta det bästa joggingspåret en mil från hemmet för att få in din dagliga motion. Den bästa träningen är den som blir av, brukar man säga. Och är du hemma är du alltid nära din träning.

Börja med att gå in på Gymkompaniet.se. De har ett stort utbud av tillbehör som du behöver för att komma igång med din hemmaträning. Det första att beställa hem en bra matta som du kan träna på. Mattan ska hålla sig på plats och se till så dina fötter inte glider undan medan du gör dina övningar. En vanliga yogamatta passar ypperligt.

Sedan behöver du några vikter. Om du är otränad kan du börja med din egen kropp som motstånd men du kommer snabbt att få en starkare kropp och behöver lägga till vikter för att fortsätta utvecklas. Hantlar och motståndsband är viktiga hjälpredor. Med en skivstång kan du även träna squats och marklyft, två viktiga övningar för en stark rygg och bakdel.

Om du planerar på att göra lite mer invecklade övningar, rekommenderar vi alltid att du lär dig av ett proffs först. Marklyft ser lätt ut men med fel teknik kommer du att skada ryggen istället. Kontakta en personlig tränare för att få hjälp med dina övningar och sedan kan du utföra dem hemma istället.

Det finns träningsvideos på YouTube du kan använda dig av för att kombinera rätt övningar för att jobba genom kroppen. Försök att hitta flera stycken som du kan byta mellan, då blir du inte uttråkad eller gör exakt samma övningar hela tiden. Du kanske hittar nya träningsformar som du inte visste fanns, eller som du aldrig trodde att du skulle orka med. Det är lättare att sucka och svettas i sitt eget hem än bland trettio andra personer på gymmet. Så var inte rädd att utmana dig själv!