Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa

Bästa hjälpmedel för bättre hälsa

Det finns fullt med råd och tips om hur du kan må bättre, en del saker har flera studier och år av forskning bakom sig, en del är gedigna huskurer och andra är bara myt och lögn. Vad borde du välja för att må bra och främja din hälsa?

Kosttillskott

Kolla in utbudet hos Greatlife, där hittar du kosttillskott för dig som tränar, du som är gravid och för den som bara vill vara säker på att äta rätt mängd vitaminer och mineraler varje dag. Kosttillskott fungerar bra och kan få dig att må bättre. Det gäller bara att först lista ut vilka kosttillskott du behöver. Du kan göra tester hos vårdcentralen, eller helt enkelt avläsa dina egna symptom och testa. Det är inte farligt att ta kosttillskott du inte behöver, gör de därför ingen verkan efter två-tre månader kan du vara mer säker på att du inte behöver det.

Tänk också på att när du har hittat ett kosttillskott som fungerar för dig ska du fortsätta ta det. Om du inte förändrar kost och vanor för att kompensera kommer du att få underskott av den vitamin eller mineral du har brist i så fort du slutar äta tillskottet.

Vatten

En livsviktig ingrediens av vår kost men samtidigt någonting som vi är dålig att använda oss av. Nya studier visar att du behöver inte dricka en specifik mängd, bara vara medveten om du behöver mer vatten i vardagen eller inte. Drick när du känner dig törstig och håll koll på urinens nyans. Ljust gult urin betyder att du får i dig tillräckligt med vatten, nästan ofärgad kan tyda på att du dricker lite för mycket. Mörk urin tyder på vattenbrist men det finns också livsmedel som kan färga urinen såsom rödbetor.

Tänk på att dricka mer om du tränar eller svettas mycket, det är snabbaste sätten att förlora vatten och bli uttorkad.