Terapi, hälsa och träning för vanliga människor

Hälsa

Att hjälpa andra

hjälp_401546434

Det finns gott om positioner i samhället för de som söker förbättra livet hos andra. Detta kan förstås göras på många olika vis, men en hel del kräver utbildning i en utsträckning eller annan innan man har tillräckligt med kunskap eller expertis för att vara behörig att hjälpa.

Rädda liv

Kanske ett av de ädlaste handlingarna man kan göra i sitt liv är att rädda någon annans. Det första många tänker på är nog att utbilda sig till läkare, men även betydligt kortare utbildningar, som de som erbjuds av HLR hjälpen, kan göra väldigt stor skillnad om man befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle.

Hjälplinjer

Det finns en rad olika hjälplinjer som dagligen hjälper människor med olika problem. Att utbilda sig för att jobba på en hjälplinje kan innebära allt från många års utbildning, om det till exempel handlar om att ge psykologisk hjälp, till bara någon dags utbildning om man mest ska stå till hands som någon som kan lyssna på andra och rekommendera dem vidare till professionella. En lista på hjälplinjer kan hittas på sajten UMO.

Volontär

Världen över finns det många i utvecklande länder som är i behov av all form av hjälp. Det finns flera olika organisationer och program man kan vända sig till om man är intresserad av att ställa upp som volontär. Ett antal exempel kan man läsa om på Sida. Det kräver ofta ingen formell utbildning för att kunna arbeta som volontär, men det finns alltid ett behov av folk med olika expertiser.

Mentor

Det är inte alla unga som har någon de känner att de kan tala öppet med om olika saker. Detta kan vara för att det är pinsamt eller bara för att de inte känner att det får tillräckligt med stöd när de behöver det. Organisationen Mentor hjälper ungdomar att komma i kontakt med vuxna som ställer upp för att lyssna på dem och vara en vän när de verkligen behöver en.